Συχνές Ερωτήσεις

Ερωτήσεις και απαντήσεις των κυριότερων ασφαλιστικών θεμάτων.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την πληρωμή του συμβολαίου σας με όποιον από τους παρακάτω τρόπους σας εξυπηρετεί καλύτερα:

• Online πληρωμή με τη χρήση πιστωτικών καρτών
• Με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας
• Με κατάθεση στα ΕΛΤΑ μέσω ταχυπληρωμής
• Με κατάθεση στα ταμεία των Τραπεζών με χρήση του
κωδικού πληρωμής
• Με πληρωμή μέσω της υπηρεσίας Web Banking
• Μέσω της υπηρεσίας Phone Banking
• Στα κεντρικά γραφεία της Action Group

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να περάσετε από τα γραφεία μας ή να μας στείλετε email. Για να ασφαλίσετε την κατοικία σας και την επιχείρηση σας χρειάζεται πλήρως συμπληρωμένη αίτηση ασφάλισης. Για το αυτοκίνητο σας εκτός από την αίτηση ασφάλισης χρειάζεται η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα του οδηγού / κατόχου και τιμολόγιο αγοράς (για καινούργιο αυτοκίνητο).

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βάσει του ορισμού της Αστικής Ευθύνης ως νομικού όρου πρόκειται για την περίπτωση όπου κάποιος προξενεί με πράξη ή παράλειψή του, από αμέλεια, σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο και υποχρεούται να την αποκαταστήσει.
Σύμφωνα με το Νόμο είναι υποχρεωτική η ασφάλιση του οχήματός σας για την κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από ατύχημα που μπορεί να προκαλέσετε. Υπάρχουν όμως και άλλες ασφαλίσεις οι οποίες είναι προαιρετικές με σκοπό την πληρέστερη δική σας κάλυψη και του οχήματός σας. 

Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για ένα (1) χρόνο.

Σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από όχημα χωρίς ασφάλιση η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αφαιρούνται για δυο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια

Με πράξη Αστυνομικής Αρχής βεβαιώνεται πρόστιμο 205 Ευρώ για δίκυκλα, 500 Ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και 1000 Ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ.

Επίσης υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για φυλάκιση από δυο (2) έως δώδεκα (12) μήνες και χρηματική ποινή 300 Ευρώ που αφορούν τον κάτοχο ή τον κύριο οδηγό του οχήματος που θέτει σε κυκλοφορία το όχημα χωρίς να πληροί τις διατάξεις του Νομού περί υποχρεωτικής ασφάλισης.

 

 

 

 

TOP